ثبت برند
یا همان معادل فارسی آن ثبت نام و علامت تجاری می باشد که پروسه ثبت آن در مرکز مالکیت معنوی که مستقیما زیر نظر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور می باشد صورت می گیرد.
ثبت برند به ما کمک می کند تا بتوانیم خدمات و محصولاتمان را در جامعه از دیگر رقبا متمایز کنیم و به تولید کننده یا کارفرما این اطمینان را بدهد که از نام و نشان آن،شخص دیگری نمی تواند سو استفاده کند چرا که نام و نشان یک مجموعه اعتبار معنوی آن می باشد و همچنین مخاطبین شمارا با آن نام می شناسند.
خوب حالا شاید چند سوال برایتان ایجاد شود که به آن پاسخ میدهیم:
1• چطور یک اسم انتخاب کنم و
از چه طریقی آن را ثبت کنم؟
اولین گام :
شما باید یک اسم انتخاب کنید که با توجه به رشته فعالیتتان به محض اینکه مخاطب آن اسم را می بیند خدمات و محصولات شما در ذهنش تداعی کند.
ویژگی های یک برند خوب باید داشته باشد این است که
1–حدالامکان تک سیلابی باشد.
2- از اسامی ساده و خاص استفاده شود.
3-تاحدودی با فعالیتتان سنخیت داشته باشد
4-نام شما نباید شبیه نام های دیگر رقبا باشد و مخاطب را به چالش بکشد چون این موضوع را کارشناسان ثبت بررسی نموده و در این صورت اسم شما مردود اعلام خواهد شد.
5- حدالامکان از نام هایی استفاده کنید که ریشه فارسی داشته باشد یعنی در لغت نامه ها یا فرهنگستان لغت دارای معنی باشد(مطابق ماده 8 قانون بکارگیری الفاض بیگانه)
اگر اسمی انتخاب کردید که در فرهنگستان لغت معنی نداشته باشد باید جهت ثبت برند برای کارت بازرگانی اقدام کنید
برای اطلاعات در زمینه اخذ کارت بازرگانی اینجاکلیک کنید.
6- اسم انتخابی نباید از اسامی عام مانند ایران ، تهران، و…باشد و همچنین از از لحاظ شکل و معنی با موازین اسلامی مغایرت داشته باشد.
•2 چه مدارکی برای ثبت برند لازم است؟
مدارک مورد نیاز جهت ثبت برند :
اشخاص حقوقی
1.تصویر شناسنامه و کارت ملی مدیرعامل .
2.جواز کسب یا پروانه بهره برداری
3.آخرین آگهی تغییرات
4.آگهی تاسیس
اشخاص حقیقی
الف) کپی شناسنامه و کپی کارت ملی
ب) جواز کسب یا پروانه بهره برداری
دوستان عزیز توجه کنید یکی از مهمترین مدارک ثبت برند جواز کسب یا پروانه بهره برداری یا جواز تاسیس هستش که باید حتما جهت ثبت برند ارائه دهید .
هزینه ثبت برند درسال 1402 حدودا 4 میلیون تومن هستش با کلیه هزینه ها اعم از روزنامه رسمی و حق الثبت و…. و در حین انجام کار مبالغ مازادی از شما عزیزان دریافت نمیگردد.
استعلام ثبت برند ما بسیار دقیق هستش و تا 70 الی 80 درصد میتونیم اعلام کنیم که اسم انتخابی قابلیت ثبت دارد یا خیر.
دوستان توجه کنید استعلام ثبت برند هیچ وقت به 100 درصد نمیرسه یعنی ما نمیتونیم اعلام کنیم که یک اسمی حتما حتما ثبت میشه چون باید از چندین فیلتر کارشناس های اداره مالکیت معنوی عبور کنه اما میتونیم اعلام کنیم اگر اسمی قبلا ثبت شده اون اسم 100 درصد رد میشه وثبت نمیشه چون اگر عینا همون کلمه یا اسم انتخابی شما قبلا ثبت شده باشه دیگه نمیشه کاریش کرد.
هزینه ثبت برند شامل موارد زیر است:
الف) اولین روزنامه، روزنامه تقاضای ثبت علامت تجاری می باشد که پس از تایید نظرات کارشناس طبقه بندی ،کارشناس پرونده ،کارشناس مسئول ، رئیس اداره به چاپ می رسد.
که بعد از چاپ این روزنامه طبق قوانین تجارت باید دقیقا یک ماه از تاریخ چاپ آن بگذرد
ب) دومین نوبت روزنامه ، روزنامه رسمی ثبت علامت تجاری می باشد که بعد از گذشت 1 ماه از روزنامه تقاضا می توان هزینه چاپ روزنامه رسمی را پرداخت نمود.
همان طور که می دانید ابتدا باید برای ثبت برند مورد نظر خود اقدام به ثبت نام در سایت اداره مالکیت، تشکیل پرونده و ثبت اظهارنامه برند در این وب سایت کنید تا بتوانید برند را به ثبت برسانید.
پس از ارجاع پرونده بین 15 تا 45 روز کاری طول خواهد کشید تا وضعیت پرونده و یا درخواست شما مشخص شود و پاسخی به شما ابلاغ گردد.
خوب بعد از اینکه مدارک کامل شد با توجه به حیطه فعالیتتون باید ببینید ثبت برندتون در کدام 45 طبقه بین المللی قرار می گیرد
هر طبقه معرف یک نوع کالا یا خدمات می باشد.
طبقه 1 – مواد شیمیایی مورد استفاده در صنایع، علوم، عکاسی و همچنین کشاورزی، باغبانی و جنگلبانی؛ رزینهای مصنوعی پردازش نشده؛ پلاستیکهای پردازش نشده؛ کودهای گیاه؛ ترکیبات اطفاء حریق؛ مواد آبکاری و جوشکاری فلزات؛
طبقه 2 – رنگ، روغن؛ جلا؛ لاک؛ موادضدرنگ زدگی و جلوگیری کننده از فاسد شدن چوب؛ مواد رنگی؛ مواد تثبیت رنگ، رزین یا صمغهای خام طبیعی؛ فلزات به صورت پودر یا ورق برای نقاشان ساختمان، چاپگرها و هنرمندان.
طبقه 3 – ترکیبات سفیدکننده و سایر مواد مخصوص شستشوی لباس؛ مواد مخصوص تمیز کردن، براق کردن، لکهگیری و سائیدن؛ صابون؛ عطریات، روغنهای اسانس، مواد آرایشی.
طبقه 4 – روغنها و گریسهای صنعتی؛ روانکنندهها، ترکیبات گردگیری، مرطوب کردن و جذب رطوبت؛ انواع سوخت (شامل سوخت موتور) و مواد روشنایی؛ انواع شمع و فتیله چراغ.
طبقه 5 – مواد داروئی و بیطاری؛ مواد بهداشتی برای مصارف پزشکی؛ مواد رژیمی برای مصارف پزشکی، غذای کودکان؛ انواع گچ شکستهبندی، لوازم زخمبندی؛ مواد پرکردن دندان
طبقه 6 – فلزات عادی و آلیاژهای آنها؛ مواد ساختمانی فلزی؛ ساختمانهای فلزی قابل حمل؛ مواد فلزی خطوط راهآهن؛ کابل و سیمهای غیربرقی از جنس فلزات عادی؛ آهنآلات،
طبقه 7 – انواع ماشین و ماشینهای افزار؛ انواع موتور (به استثناء موتور وسائط نقلیه زمینی)؛
طبقه 8 – انواع ابزار و لوازم دستی (که با دست کار میکنند)؛ سرویس کارد و قاشق و چنگال، سلاح کمری، تیغ.
طبقه 9 – اسباب و آلات علمی، دریانوردی، مساحی، عکاسی، سینمایی، بصری، وزن کردن
طبقه 10 – آلات و ابزار جراحی، پزشکی، دندانسازی و بیطاری، اندامهای مصنوعی، دندان و چشممصنوعی؛ اقلام ارتوپدی؛ مواد بخیه زنی.
طبقه 11 – دستگاههای روشنایی، حرارتی، مواد بخار، طبخ، خنک کردن، تهویه، تأمین آب بهداشتی.
طبقه 12 – وسائط نقلیه، دستگاههای حمل و نقل زمینی، دریایی یا هوایی.
طبقه 13 – اسلحه گرم؛ مهمات و انواع پرتابه (از قبیل موشک، خمپاره و غیره)؛ مواد منفجره؛ مواد وسایل آتشبازی.
طبقه 14 – فلزات گرانبها و آلیاژهای آنها و کالاهایی که با فلزات گرانبها ساخته شده یا با آنها روکش شدهاند و در سایر طبقات ذکر نشدهاند؛ جواهرات، سنگهای گرانبها؛ اسباب و لوازم ساعتسازی و زمان سنجی.
طبقه 15 – آلات موسیقی.
طبقه 16 – کاغذ، مقوا و کالاهای ساخته شده از آنها که در طبقات دیگر ذکر نشدهاند؛ مطالب چاپ شده، مواد صحافی؛ عکس؛ نوشتافزار؛ چسب برای مصارف تحریری یا خانگی؛ لوازم نقاشی؛ قلم مو نقاشی؛ ماشین تحریر و لوازم ملزومات دفتری (به استثنای مبلمان) مواد آموزشی و تدریس ( به استثنای دستگاهها)؛ مواد پلاستیکی برای بستهبندی (که در سایر طبقات ذکر نشدهاند)؛ حروف و کلیشه چاپ.
طبقه 17 – لاستیک، کائوچو، صمغ، آزبست (پنبه نسوز)، میکا (سنگ طلق) و کالاهای ساخته شده از این مواد که در طبقات دیگر ذکر نشدهاند
طبقه 18 – چرم و چرم مصنوعی و کالاهای ساخته شده از آنها که در طبقات دیگر ذکر نشدهاند.
طبقه 19 – مواد و مصالح ساختمانی (غیرفلزی)؛ لولههای غیرفلزی سخت و غیرقابل انعطاف برای استفاده در ساختمان؛ آسفالت، قیر و قطران؛
طبقه 20 – مبلمان و اثاثیه، آیینه، قاب عکس؛ کالاهای ساخته شده از چوب، چوب پنبه، نی، حصیر، شاخ، استخوان، عاج، استخوان آرواره نهنگ، صدف، کهربا، صدف مروارید،
طبقه 21 – ظروف خانگی یا لوازم آشپزخانه (که از فلزات قیمتی ساخته یا روکش نشدهاند)؛ شانه و ابر و اسفنج؛ انواع برس قلم مو(به استثنای قلم موهای نقاشی)؛ مواد ساخت برس؛ لوازم نظافت و تمیزکاری؛ سیم ظرفشویی؛ شیشه کار شده یا نیمه کار شده (به استثنای شیشه مورد استفاده درساختمانها) شیشه آلات، اشیاء ساخته شده از چینی و سفال که در طبقات دیگر ذکر نشدهاند.
طبقه 22 – طناب، رسیمان، تور، چادر، سایبان، برزنت (تارپولین)، بادبان و شراع، کیسه و گونی که در طبقات دیگر ذکر نشده است؛ مواد لایی و لایهگذاری و پوشال (به استثنای لاستیک و پلاستیک)؛ مواد خام لیفی برای نساجی.
طبقه 23 – انواع نخ و رشته برای مصارف پارچه بافی و نساجی.
طبقه 24 – محصولات نساجی و پارچهای که در طبقات دیگر ذکر نشدهاند؛ انواع روتختی و رومیزی.
طبقه 25 – انواع لباس و پوشاک، پاپوش و پوشش سر.
طبقه 26 – انواع توری و قلابدوزی، روبان، بند (نوار) حاشیه و قیطان؛ دکمه، قزن قفلی، سنجاق و سوزن تهگرد؛ گلهای مصنوعی.
طبقه 27 – انواع فرش، قالیچه، حصیر و زیرانداز، لینولیوم و سایر کف پوشها، آویزهای دیواری (غیرپارچهای).
طبقه 28 – انواع بازی و اسباب بازی؛ لوازم ورزشی و ژیمناستیک که در طبقات دیگر ذکر نشدهاند؛ تزئینات درخت کریسمس.
طبقه 29 – گوشت، گوشت ماهی، گوشت طیور و شکار؛ عصاره گوشت؛ سزیجات و میوهجات به صورت کنسرو، خشک شده و پخته شده؛ انواع ژله، مربا و کمپوت؛ تخم مرغ، شیر و محصولات لبنی؛ روغنها و چربیهای خوراکی.
طبقه 30– قهوه، چای، کاکائو، شکر، برنج، نشاسته کاسار یا مانیوک (تاپیوکا)، نشاسته نخل خرما (ساگو)، بدل قهوه؛ آرد و فراوردههای تهیه شده از غلات، نان، نان شیرینی، شیرینیجات، شیرینی یخی؛ عسل، ملاس یا شیره قند؛ مایه خمیر، گرد مخصوص شیرینیپزی یا پخت نان؛ نمک، خردل؛ سرکه، انواع سس (چاشنی) ادویه جات، یخ.
طبقه 31 – محصولات کشاورزی، باغداری و جنگلبانی و دانههایی که در طبقات دیگر ذکر نشدهاند؛ حیوانات زنده؛ میوه و سبزیجات تازه؛ بذر؛ گیاهان و گلهای طبیعی؛ غذای حیوانات؛ مالت (جو سبز خشک شده).
طبقه 32 – ماءالشعیر؛ آبهای معدنی وگازدار و سایر نوشیدیهای غیرالکلی؛ آبمیوه و شربتهای میوهای؛ شربت و ترکیبات مخصوص ساخت نوشابه.
طبقه 33 – ….
طبقه 34– تنباکو، لوازم تدخین؛ کبریت.
خدمات
طبقه 35 – تبلیغات؛ مدیریت تجاری؛ امور اداری تجارت؛ کارهای دفتری و اداری.
طبقه 36 – بیمه؛ امور مالی؛ امور پولی؛ امور مربو به معاملات املاک و مستغلات.
طبقه 37 – ساختمانسازی؛ تعمیر و بازسازی؛ خدمات نصب.
طبقه 38 – مخابرات از راه دور.
طبقه 39 – حمل و نقل؛ بستهبندی و نگهداری کالاها؛ تهیه مقدمات و ترتیب دادن مسافرتها.
طبقه 40 – بهسازی و عملآوری مواد.
طبقه 41 – آموزش و پروش؛ دورههای کارآموزی وتعلیمی؛ تفریح و سرگرمی؛ فعالیتهای ورزشی و فرهنگی.
طبقه 42 – خدمات علمی و فناوری و تحقیق و پژوهش و طراحی در این زمینه؛ خدمات تجزیه و تحلیل و تحقیقات صنعتی؛ طراحی و توسعه نرمافزار و سخت افزارهای رایانهای.
طبقه 43 – خدمات عرضه اغذیه و نوشابه؛ تأمین مسکن و محل اقامت موقت.
طبقه 44 – خدمات پزشکی؛ خدمات بیطاری؛ مراقبتهای بهداشتی؛ و زیبایی برای انسانها یاحیوانات؛ خدمات کشاورزی، باغداری و جنگلداری.
طبقه 45 – خدمات شخصی یا اجتماعی که توسط دیگران برای رفع نیازهای افراد ارائه میشوند؛ خدمات امنیتی برای محافظت از افراد، اموال و داراییها؛ خدمات حقوقی
1– عدم تنظیم طبقات ثبت برند در حین انجام کار : باید به این توجه داشت که در حین ثبت برند طبقات عمومی مانند طبقات تبلیغات و بسته بندی را اضافه کنید عدم ثبت این طبقات منجر می شود که به طور کامل تملک در ثبت برند را نداشته باشید.
2- استفاده از حروف لاتین (در صورت نداشتن کارت بازرگانی)
3- عدم آگاهی و انتخاب نادرست در طبقات بین المللی
4- با توجه به سیستمی شدن پروسه ثبت ولینک شدن با سازمان های مرتبط وارد کردن اطلاعات اشتباه منجر به طولانی شدن روند ثبت برند می گردد.
5– استفاده از کلمات عام ونداشتن صفت مشخصه برای اسم انتخابی (موضوع بند الف ماده 30 قانون)
ابتدا برای ورود به سایت اینجا کلیک کنید
بعد از تکمیل مدارک ابتدا باید حساب کاربری ساخته بشه
که برای ورود به حساب کاربری نیازمند رمز پسورد می باشد
که مطابق تصویر روی گزینه ساخت حساب کاربری کلیک می کنیم
پس ورود به مرحله بعد مطابق تصویر زیر نوع شخص را انتخاب کنید:
اگر شرکت هستید گزینه اشخاص حقوقی و اگر شرکت ندارید گزینه حقیقی را انتخاب کنید
20 دیدگاه
سلام وقت بخیر برای ثبت برند چند طبقه بین اللملی میتونیم انتخاب کنیم. و هزینه ثبت برند چقدره؟؟
سلام
با توجه به جواز کارتون میتونید برندتون رو در طبقه ای که هستش به ثبت برسونید مثلا اگر کارتون مواد غذایی هستش میتونید طبقات 29 الی 32 رو به ثبت برسونید
برای هزینه ثبت برند میتونید مطالب بالا رو مطالعه کنید و برای اطلاع دقیق از هزینه ثبت برند میتونید با کارشناسان ما در ارتباط باشید
سلام. خسته نباشید مدت زمان ثبت برند چقدر است؟
سلام
مدت زمان ثبت برند با توجه به ترافیک طبقه درخواستی متفاوت می باشد اما اگر مدارکتون کامل باشه حدودا یک ماه الی 2 ماه متغیر می باشد
با سلام
ما شرکت تولیدی هستیم برای ثبت برند محصولات میخوایم با هم همکاری کنیم
لطفا راهنمایی بفرمایید.
تشکر
سلام شما میتونید با تماس بگیرید پیشنهاد های خوبی برای شما خواهیم داشت
با سلام ممنون از سایت خوبتون همچی رو کامل و جامع توضیح دادید.خدا خیرتون بده.
فقط سوالی که دارم اگر ما یک اسمی رو انتخاب کردیم و به هر دلیلی رد شد اون وقت چه اتفافی میوفته؟؟؟
هزینه مجدد باید پرداخت کنیم؟
با سلام و وقت بخیر
خیر ما تا 2 الی 3بار برای شما اسم جدید انتخاب میکنیم و در جهت ثبتش اقدام میکنیم بیش از این شامل حداقل هزینه ای میشه که شما باید پرداخت کنید که نسبت به طبقاتی که دارید متغیر می باشد.
موفق باشید
سلام
مدت زمان اعتبار تمديد چه مقدار هست؟
سلام دوست عزیز اگه منظورتون مدت زمان گواهی ثبت علامت تجاری هستش 10 سال اعتبار داره اما اگر منظورتون مدت زمان انجام کاره تمدیده بین 1 ماه الی 1 ماه نیم زمان میبره
هزینه ثبت برند چقدره؟
سلام همونطور که توضیح دادیم هزینه ثبت برند بستگی به تعداد طبقات ،لاتین یا فارسی بودن آن داره و همچنین هزینه چاپ آگهی روزنامه روزنامه رسمی و کثیرالانتشار.
برای اطلاع دقیق از هزینه ها می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
با عرض سلام و وقت بخیر
برند ثبتی ما به علت تشابه علامتی مردود اعلام شده(برند ما x می باشد و برندی که قبلا ثبت شده xy می باشد. یعنی در کلمه x مشابهت دارند.)
سوالی داشتم از حضورتون آیا اعتراض برای این موضوع جواب میده؟ اگر نه امکان داره بفرمایید راه حلش چیه؟ آیا اضافه کردن پسوند و پیشوند مسيله رو حل میکنه؟
با تشکر
با سلام و وقت بخیر ببینید خود کلمه x رو انحصار نمیدن به کسی یعنی به عنوان ثبت برند بخواد ثبت کنه اما اگه اینو مثال زدین باید بگم که بیش از هفتاد درصد کلمات نباید با برندی که ثبت شده تشابه داشته باشه اضافه کردن پیشوند یا پسوند تا حدودی جواب میده البته هرچی این پیشوند ها و پسوندها خاص تر باشن بهتر جواب میده.
موفق باشید
سلام. وقتتون بخیر.
شرکت ما تازه تاسیس شده با موضوع فعالیت بازاریابی غیر هرمی و دلالی و حق العمل کاری.
میخواستم بدونم برای قسمت جواز ساخت و پروانه و … شرکت ما چه مدرکی باید ارائه بده؟ چون پروانه یا جواز خاصی برای فعالیت ما جایی ثبت نشده؟
با تشکر
ثبت شرکت به منزله اخذ و صدور پروانه فعالیت نمی باشد
با سلام و وقت بخیر
ممنون از اطلاعات خوبی که ارائه کردید
با کارت بازرگانی میشه برند ثبت کرد؟
سلام بله دوست عزیز میشه ثبت کرد از مدارک دال بر مجوز فعالیت هستش
سلام وقت بخیر، برای افزایش طبقه برندی که از قبل به ثبت رسیده چکار باید کرد؟
سلام وقت شما هم بخیر
باید وارد حساب کاربری بشید و برند مورد نظرتون رو انتخاب کنید و درخواست اضافه طبقه کالا و خدمات رو انتخاب کنید و فرم ها و اطلاعات اون قسمت رو پر کنید جهت اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در تماس باشید02188322914-15